Kylie Minogue heeft vrijdag de geruchten over haar verbroken verloving bevestigd. 

''Lieverds, dank voor alle liefde en steun in deze fase van mijn leven. Dank voor jullie reacties op het nieuws dat Josh en ik besloten hebben ieder ons eigen weg te gaan'', schrijft de Australische zangeres op Instagram.

''We wensen elkaar het allerbeste toe terwijl we ons op een nieuwe horizon richten. De zon komt altijd op'', vervolgt Minogue.

Kylie Minogue (48) en acteur Joshua Sasse waren sinds februari vorig jaar verloofd. Volgens The Sun bracht de 29-jarige Sasse de laatste tijd veel tijd door met de 34-jarige Spaanse actrice Marta Milans. De twee leerden elkaar kennen op de set van de Amerikaanse serie No Tomorrow. De Britse acteur zou de omgang met Milans geheim hebben gehouden voor Minogue, die hem er nu van verdenkt vreemd te zijn gegaan.

De breuk komt daags nadat Minogue zei dat ze de achternaam van Sasse wilde aannemen. Maar vrienden vertellen dat de relatie tussen het stel vanaf het begin al stormachtig verliep. De huwelijksdatum stond sowieso nog niet vast omdat het stel zei niet te willen trouwen zolang Australië niet het homohuwelijk invoert.