Frank Ocean is aangeklaagd door zijn vader, die beweert dat zijn goede naam is aangetast na een uitspraak van zijn zoon dat hij zich homofobisch heeft uitgelaten.

Ocean beschuldigde vorig jaar na de aanslag op een homoclub in Orlando, waarbij 49 mensen om het leven kwamen, op zijn sociale media zijn vader van het doen van homofobische uitlatingen toen hij kind was. Dat meldt TMZ.

"Ik was zes jaar oud toen ik mijn vader een transgender ober hoorde uitmaken voor flikker. Hij sleurde me weg van het diner en zei dat hij niet door haar geholpen wilde worden, omdat ze 'vies' was", schreef Ocean, die zelf homo is.

Calvin Cooksey, de vader van de 29-jarige zanger, noemt het verhaal onzin en zegt dat hij financiële schade ondervindt door de uitlatingen van zijn zoon. Cooksey eist nu een schadevergoeding van 14,5 miljoen dollar (bijna 13,5 miljoen euro).

Het is niet voor het eerst dat Cooksey iemand aanklaagt voor miljoenen dollars. In 2014 eiste hij 142 miljoen dollar van Russell Simmons, die beweerde dat Cooksey een slechte vader was. Hij verliet zijn gezin toen Ocean vijf jaar oud was.