Carry Tefsen staat de komende maanden weer op de planken en ondanks een theatercarrière van meer dan een halve eeuw, is de 78-jarige actrice toch gespannen voor de première. 

''Het is heel mal, we hebben het alle drie'', vertelt Tefsen over de spanning die een nieuwe voorstelling met zich meebrengt in gesprek met het AD.  ''Het eerste woordje is mijn houvast. En als ik dan de eerste lach hoor in de zaal, denk ik: yes, het werkt."

Tefsen speelt vanaf donderdag in de nieuwe komedie Gouwe Ouwe samen met Ingeborg Elzevier (80) en Trudy Labij (73). De voorstelling gaat over de positie van ouderen in onze maatschappij en het grijze plafond. Zaterdag is de première in de Leidse Schouwburg.

De actrices staan ondanks hun hoge leeftijd nog graag op de planken. Met Gouwe Ouwe reizen ze tot medio mei langs de Nederlandse theaters. "Ik denk elk jaar dat ik stop'', zegt Tefsen. "Er zijn nog zoveel leuke, andere dingen. Ingeborg heeft gezegd dat ze altijd wil doorgaan, maar ik kan me voorstellen dat ik niet meer werk. Nu wil ik het écht aankijken."

Ouder worden

Volgens Tefsen heeft het ouder worden ook voordelen. "Vroeger had ik er een punt van gemaakt dat mijn man Ger zijn natte handdoeken in de badkamer liet liggen, nu denk ik: oké, hij komt ze vanzelf wel weer tegen. Dat is het mooie van samen ouder worden; ergernissen vallen weg", vertelt ze. 

Inmiddels is het stel meer dan 45 jaar samen. "We hebben een strijd geleverd, want hij was totaal anders dan ik en ik zat nog in een huwelijk, maar we varen nu dezelfde kant op. We waarderen dat we er nog zijn, dat we voor elkaar zorgen en we zijn nog steeds niet uitgepraat."