Voor haar veertigste verjaardag dinsdag vroeg actrice Kerry Washington via Twitter aan haar fans om geld over te maken naar burgerrechtenorganisatie ACLU.

Omdat ze veertig werd stelde Washington haar volgers voor 40 dollar (37 euro) over te maken naar de non-profit organisatie. De ACLU staat onder andere de mensen bij die gedupeerd zijn door het Amerikaanse inreisverbod. De actrice heeft zich fel uitgesproken tegen die maatregel.

Vrouwenmars

Washington sprak ook tijdens de vrouwenmars in Los Angeles eerder deze maand. Daar vertelde ze dat ze er verdrietig van werd dat haar personage in de serie Scandal, Olivia Pope, de dag na de verkiezingen in november trending was op Twitter.

Veel mensen riepen toen dat het land een probleemoplosser als Olivia Pope nodig had. "We zijn juist in deze situatie terechtgekomen omdat mensen dachten dat een televisiepersonage dit land kan helpen", aldus Washington toen over president Donald Trump.

De actrice vierde haar verjaardag dinsdag op de set van Scandal. Ze deelde op Instagram een foto van zichzelf met de enorme taart die ze van haar collega's kreeg.