Monic Hendrickx (50) is blij dat vriend Ralph Vermeesch (52) haar de ruimte en steun biedt, zodat de actrice zich volledig op haar carrière kan concentreren.

"Het is alleen maar te combineren omdat mijn lief Ralph zoveel thuis is. En dat ook leuk vindt. En niet het gevoel heeft dat hij ook carrière had moeten maken en niet jaloers is op mij omdat ik vaak op pad ben en hij niet", zegt Hendrickx in gesprek met het opinieblad Zus

Volgens Hendrickx hoeft ze daarom eigenlijk nooit een oppas te regelen voor hun 15-jarige dochter Javaj en voelt ze zich niet schuldig als ze weg is. "En ik moet zeggen dat ik ook beter functioneer als ik weet dat het thuis rustig is."

Relativeren

Hendrickx is een van de succesvolste Nederlandse actrices van dit moment. Alleen Carice van Houten heeft meer Gouden Kalveren (vijf, Hendrickx vier) dan de Penoza-actrice.

Toch kan de geboren Noord-Brabantse het succes heel goed relativeren. Onder meer omdat haar vader overleed toen ze dertien was.

"De generatie van mijn dochter zal dan wel tegen de honderd kunnen worden, maar ik ga niet veel ouder worden dan tachtig, ik hoop negentig. (…) Maar ik zit dus gewoon al over de helft, en ik voel dat wel. En het hele gevoel van onsterfelijkheid was bij mij al vroeg weg door mijn vader. Niet dat dat nou zo dramatisch was, maar je leert gewoon na zoiets dat niets meer vanzelfsprekend is. (…) Als het niet goed gaat met familie of vrienden dan zit die schijnzekerheid waarin we leven - dat het goed gaat, en dat je succes hebt - maar op een heel dun lijntje."