Giovananca heeft nooit de behoefte gehad erg uit de band te springen. De 39-jarige zangeres zegt altijd verantwoordelijkheid te hebben gevoeld.

"Ik heb nooit de behoefte gehad om een wild bestaan te leiden met heftige feesten met drank en drugs - en dat hoeft ook niet. Heb je dan minder hard geleefd?", vraagt Giovanca Desire Ostiana zich hardop af in gesprek met De VARAgids.

De zangeres heeft ook in de beginjaren van haar leven als artieste geen hele gekke dingen gedaan maar stond de leden van haar band niet in de weg. "Hoe leuk en verleidelijk het ook is om een nacht te verdwijnen in een gekke karaoke bar in Japan met whisky en nieuwe vrienden, ik voelde altijd die verantwoordelijkheid: morgen sta ik in The Billboard Live. Dan was het: gaan jullie maar naar die karaokebar, doe gek, doe wild, kom heel thuis - en dan zie ik jullie morgen bij het ontbijt."

Ze vraagt zich nog altijd af of een artiest hele andere muziek maakt "vanuit de goot". "Zo iemand die helemaal naar de gallemiezen gaat met drank en daardoor een bepaald boek kan schrijven. Je ziet dat natuurlijk ook bij muzikanten. De conclusie is: ongetwijfeld wordt dat een ander album, maar die rol heb ik niet."