AMSTERDAM - Geld ophalen voor goede doelen gebeurt overal. Van de armste volkswijk totaan het rijke Gooi. En overal moeten collectanten aan de voordeur bellen enom een bijdrage vragen. Maar een bezoekje aan de miljoenenvilla vanmedia-man John de Mol zal een Gooise collectant niet licht vergeten.

Het huis van John de Mol staat in Blaricum aan een bosrijk laantje. Om hettegen nieuwsgierige blikken te beschermen, is het omgeven door hoge hekken.Wie naar binnen wil, moet zich bij de poort melden. Daar zijn eenintercom-installatie en een video-camera aangebracht. Dieven bedenken zichdan ook wel twee keer voordat ze een poging doen hier in te breken.

Toen een collectant het hek naar De Mol's huis open zag staan, stapte zenietsvermoedend de oprijlaan op. Op weg naar de voordeur, om een bijdrage tevragen. Helaas, na een paar keer aanbellen bleek de familie niet thuis. Dusdan het tuinpad maar weer af, op naar de volgende villa. Weer aangekomen bijhet tuinhek, bleek dat echter hermetisch gesloten! De collectant zatopgesloten in de tuin van John de Mol.

Waarschijnlijk had de poort opengestaan nadat de auto van De Mol nèt wegwas, en had het hek zich automatisch achter de auto gesloten. Die armecollectant: poort dicht, hoge hekken en niemand thuis. Nog een geluk dat ergeen woeste waakhonden door de tuin liepen. Maar wat nu? Gelukkig hoorde eenvriendelijke buurman het hulpgeroep en met behulp van een eenvoudigkeukentrapje kon de collectant over het hek worden gehesen. En dat allesgefilmd door de beveiligingscamera. Zou John de Mol 's avonds zijn video noghebben bekeken?