LOS ANGELES - De vier leden van de Amerikaanse rockband Alien Ant Farm zijn woensdagmorgen vroeg gewond geraakt bij een ongeluk in Spanje. Bij Navalmoral de la Mata, ongeveer 200 kilometer ten westen van Madrid, botste de toerbus van de groep op een geparkeerde vrachtwagen, meldt de website van de band. De chauffeur van de bus kwam om het leven.

De bandleden lagen op het moment van het ongeluk te slapen. Zanger Dryden Mitchell raakte gewond aan zijn rug, gitarist Terry Corso brak zijn enkel, bassist Tye Zamora liep ook verwondingen aan zijn voeten op en drummer Mike Cosgrove kwam er met kneuzingen en snijwonden van af.

Ook zes crewleden van Alient Ant Farm raakten gewond. Alle gewonden belandden in het ziekenhuis. De groep, die zondag nog te zien was op Pinkpop, was onderweg van Luxemburg naar Portugal, aan het einde van hun Europese tournee van tien optredens. Het optreden in Lissabon gaat niet door.

Alien Ant Farm werd bekend door hun cover van Michael Jacksons Smooth Criminal. Met de tournee maakte de band promotie voor hun succesvolle cd ANThology.