De publieke herdenking van de vorige maand overleden actrices Carrie Fisher en haar moeder Debbie Reynolds vindt plaats op zaterdag 25 maart. Dat heeft Reynolds zoon en Fishers broer Todd Fisher bekendgemaakt.

"We willen hun levens vieren met vrienden, familie en jullie: de mensen die van hen hielden", aldus Todd. De ceremonie wordt gehouden op Forest Lawn, de begraafplaats waar de twee actrices hun laatste rustplaats hebben gevonden. Na de dienst krijgt iedereen de mogelijkheid om het graf van Fisher en Reynolds te bekijken.

Voor de herdenking zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. "Er komen geen tickets. Wie het eerst komt, het eerst maal", zegt Fisher. In de lobby en buiten worden wel schermen geplaatst voor degenen die er niet meer bij kunnen maar wel mee willen kijken.

Eerder deze maand namen familie en vrienden in besloten kring afscheid van Fisher en Reynolds. Een deel van de as van de Star Wars-actrice werd samen met haar moeders kist begraven in een familiegraf. Reynolds overleed eind december op 84-jarige leeftijd, een dag na haar dochter. Fisher werd 60 jaar.