Robin Thicke mag voorlopig niet in de buurt van zijn zoon of ex komen. Een rechter bepaalde donderdag dat de zanger tijdelijk niet het ouderlijk gezag heeft over de zesjarige Julian.

De rechter meent dat de zanger een geschiedenis heeft met huiselijk geweld. Dat meldt TMZ, dat zegt rechtbankdocumenten te hebben waar dat in staat. 

Volgens de rechter zullen er de komende drie maanden juridische procedures plaatsvinden om uit te maken hoe de voogdij over de zesjarige Julian wordt geregeld. 

Thicke legt zich niet zomaar neer bij die beslissing. Volgens zijn advocaten is het nu zijn ex Paula Patton die wordt onderzocht door de kinderbescherming in Los Angeles. Zij zou Julian psychisch mishandeld hebben.

Thicke en Patton gingen in 2014 uit elkaar na een relatie van 21 jaar. Aanvankelijk verliep de scheiding goed, in maart 2015 was alles rond. Begin dit jaar beweerde Patton dat de Blurred Lines-zanger hun zoon had geslagen. Julian zou op school hebben gezegd dat zijn vader hem geregeld een pak slaag geeft.

Contactverbod

De kinderbescherming in Los Angeles onderzocht de beschuldigingen, ingewijden beweerden dat na een onderzoek van nog geen dag de conclusie werd getrokken dat Thicke zijn zoon helemaal niet sloeg.

De exen troffen elkaar donderdag weer in de rechtbank. Beiden wilden eenhoofdig gezag over Julian. De rechter gaf Patton gelijk en legde Thicke een contactverbod op wegens huiselijk geweld. Tot nader order moet hij zijn ex, kind en voormalig schoonmoeder met rust laten.

Thicke kwam daarop met papieren waarin wordt beweerd dat Patton een wig wil drijven tussen vader en zoon. Dat is volgens de zanger psychische mishandeling.