Emma Stone heeft door haar acteercarrière haar angsten weten te overwinnen. Als kind had de 28-jarige actrice vaak last van paniekaanvallen en was ze zeer verlegen.

Dat vertelt de La La Land-actrice in een interview met The Hollywood Reporter.

Vanaf haar veertiende droomde Stone van een carrière als actrice. "Ik zat in de klas tijdens geschiedenis en besloot ter plekke: Ik verhuis naar Los Angeles om actrice te worden. Thuis maakte ik een PowerPoint om mijn ouders te overtuigen van 'Project Hollywood'."

"Mijn plan was om samen met mijn moeder naar LA te verhuizen, waar ik privéles zou krijgen tussen de audities door. Mijn vader zou in Scottsdale blijven voor zijn bedrijf. Het is eigenlijk gek dat ze plan hebben goedgekeurd", vertelt ze.

Stone's jeugd werd gekenmerkt door paniekaanvallen en ook was ze erg verlegen. "Toen ik zeven jaar oud was stuurden mijn ouders mij naar een therapie en dat heeft geholpen." Toch ging het nog beter met Stone toen ze begon met de Jeugdtheaterschool.

Door in de huid van anderen te stappen werd ze minder bang voor de wereld om haar heen en leerde ze met anderen om te gaan. "Ik denk dat mijn ouders zagen dat het acteren hetgene was dat mij gelukkig maakte." Vlak na haar vijftiende verjaardag verhuisde Stone daadwerkelijk naar Los Angeles met haar moeder.

Bekendheid

Toen Stone meer bekendheid kreeg kreeg ze opnieuw te maken met stressklachten. "Ik voelde mij weer zeven jaar oud, ik vond het doodeng. Door de jaren heen heb ik wel beter om leren gaan met mijn angsten, net zoals ik deed als kind."

Toch blijven angstaanvallen op de loer liggen. "In 2014 had ik tijdens de opnames van Birdman weer een aanval, maar misschien was het ook gewoon een paniekaanval zoals acteurs vaker hebben", zegt ze. Verder is de actrice bang voor momenten waarop ze opgetild wordt, paardrijden en is ze bang voor bepaalde sporten zoals tennis.

Ook is Stone niet gek op het praten met journalisten. "Voorafgaand aan ieder interview moet ik even tot mijzelf komen en diep ademhalen. Ik vind het eng dat alles wat ik zeg opgeschreven wordt, ik zit liever aan de andere kant."

La La Land

De film La La Land waar Stone de hoofdrol in vertolkt samen met Ryan Gosling, werd genomineerd voor veertien Oscars. De film heeft daarmee een recordaantal nominaties in de wacht gesleept voor de uitreiking van 26 februari.