Dean Saunders is niet schuldig bevonden voor het met de dood bedreigen van zijn ex Jamie Faber. Dinsdag stond de zanger voor de politierechter in Alkmaar, die bepaalde dat er sprake was van onvoldoende wettig en overtuigend bewijs om de doodsbedreiging te kunnen bewijzen.

Dat melden diverse journalisten dinsdag op Twitter. De officier van justitie eiste een geldboete van 500 euro, waarvan 200 euro voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Volgens Faber zou Saunders haar bedreigd hebben nadat hij hun zoon, die inmiddels 4 jaar oud is, terug had gebracht na een dagje met hem en zijn familie.

Kort daarna zou de situatie tussen de twee zijn geëscaleerd en is Faber naar eigen zeggen bedreigd met de dood. Ook zou Saunders de huidige vriend van Faber hebben bedreigd.

Getuigen bevestigden dat Saunders zich agressief gedroeg, maar volgens de 32-jarige zanger spannen zij samen met zijn ex. Saunders stelt dat Faber wil voorkomen dat hij zijn zoon mag zien. Hij heeft al een contactverbod met zijn ex.

Verklaringen

De rechter bepaalde uiteindelijk dat de verklaringen van de getuigen niet correspondeerden met elkaar en dat er onvoldoende bewijs was om Saunders te beschuldigen van een doodsbedreiging.

In 2014 werd Saunders al schuldig bevonden van mishandeling van zijn ex. Onlangs was hij ook in het nieuws vanwege een rechtszaak met zijn broer Jamie Saunders.