LOS ANGELES - De R&B-zanger Usher is met vier prijzen de grote winnaar geworden bij de American Music Awards, die zondagavond (plaatselijke tijd) zijn uitgereikt in Los Angeles. Usher werd gekozen tot beste mannelijke artiest in de categorieën soul/R&B en pop/rock ook zijn album 'Confessions' eindigde als eerste in deze categorieën.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het rapduo Outkast sleepte drie prijzen in de wacht bij de American Music Awards, de prestigieuze prijzen die elk jaar worden toegekend aan de beste artiesten in de Verenigde Staten. Outkast is de beste band in de categorieën pop/rock en rap/hiphop en won met de CD 'Speakerboxxx/The Love Below' de prijs voor beste rap/hiphop-album.

Ol' Dirty Bastard

Het Outkast-duo bracht een ode aan rapper Ol' Dirty Bastard die zaterdag plotseling stierf. Hij was een van de oprichters van het bekende rapcollectief Wu-Tang Clan.

Sheryl Crow werd zondagavond in Los Angeles verkozen tot beste pop/rockzangeres, Alicia Keys tot beste R&B-zangeres en ook de rapper Jay-Z en latinzanger Marc Anthony vielen in de prijzen. De rockband Bon Jovi kreeg een oeuvreprijs.

Armstrong

De uitreiking van de American Music Awards in het Shrine Auditorium in Los Angeles werd in meer dan honderd landen uitgezonden. Een groot aantal sterren, zoals Pamela Anderson, Kelly Osbourne en zelfs tourwinnaar Lance Armstrong kwamen de Awards uitreiken.

Circa 20.000 geselecteerden kozen hun favoriet uit de lijst genomineerden. Het was de 32e keer dat de prijzen werden uitgereikt. De American Music Awards zijn in 1973 opgericht als tegenstrever van de Grammy Awards.