Tineke Schouten (62) zegt van alle mensen te houden, ongeacht hun afkomst. Hoewel de comedienne meestal vooral amuseert, maakt ze in haar nieuwe voorstelling T-splitsing een statement over integratie. 

De comedienne heeft met haar man Hans Brunyanszki, met wie ze al 38 jaar getrouwd is, twee dochters. Beide hebben een man met een niet-Nederlandse afkomst. 

"Ik houd van alle mensen, ieder met zijn eigen verhaal. Mijn dochter Stefanie is getrouwd met een Colombiaan, een fijne schoonzoon. We kunnen toch allemaal met elkaar leven?", zegt Schouten hierover tegen het AD

Voor haar jongste kleinkind Livia Alaïa, die half-Nederlands en half-Marokkaans is, zingt Schouten in haar nieuwe voorstelling T-splitsing een liedje over integratie.

Breuk

"Het is een klein, blond dartel dingetje die net zo gek is op haar opa Hans als op haar opa Ali", zegt Schouten. Het statement dat ze met het liedje maakt is een breuk met andere voorstellingen, waarin amusement de boventoon voert. 

Toch blijft de amuserende toon wel aanwezig en zal Schouten niet snel fel uithalen naar mensen. "Ik kan nooit hard zijn over iemand. Ik heb in mijn leven te vaak gezien dat mensen ook maar wat doen, gewoon gelukkig willen zijn."