AMSTERDAM - Mooi weer nodigt uit tot muziek maken. En tot muziek luisteren. Het kan aanstaand weekeinde op het Wereldmuziekfestival in Alkmaar en op Beachpop op het strand van Bloemendaal.

Beachpop in Bloemendaal is inmiddels bij velen een bekend fenomeen. Sinds 1994 wordt door de strandpaviljoens Woodstock69, De Kust, Solaris, de Republiek, Lido en de Zomer gedurende de zomermaanden het muziekfestival georganiseerd. Elke zaak houdt dan feesten met ieder een verschillende muzieksoort die elke week wisselt. Deze feesten zijn al jaren een doorslaand succes waar duizenden mensen op afkomen. Het draait allemaal om zien en gezien worden, maar bovenal is het dansen tot de zon in de zee zakt. De eerste Beachpop vindt plaats op 26 mei aanstaande.

Terra 2002

Het Wereldmuziekfestival Terra 2002 is een jaarlijks terugkerend festival dat georganiseerd wordt door Theater De Vest, Podium Atlantis, Theater- en Filmhuis Provadja, Theatercafé Alkmaar, De Muselaer, Jongerencentrum Parkhof, Cultuurpark de Hout, Wereldmuziekschool Alkmaar, Bibliotheek Alkmaar en de Grote Sint Laurenskerk. Het doel van Terra is het samenbrengen van bekende en onbekende professionele wereldmuziekgroepen uit binnen- en buitenland.

De programmering van Terra 2002 is zeer divers: van etno-dance en bekende 'cross-over' tot specialistische stromingen. Het festival is op die manier aantrekkelijk voor een brede doelgroep: van zowel mensen die op zoek zijn naar de nieuwste trends op wereldmuziekgebied tot de mensen die houden van de meer traditionele wereldmuziek. Het wordt gehouden van vrijdag 24 mei tot en met zondag 2 juni.