AMSTERDAM - Playboy zeurde volgens Georgina Verbaan al wat jaren, maar ze hield het af. "Mensen roepen dan dat het handig is voor je carrière, maar ik vind dat je dan toch wat meer in de uitverkoop komt te liggen", aldus de actrice. Dat ze nu bloot poseert, komt omdat ze het geld wel kan gebruiken en omdat ze de belasting nog wat moest betalen.

Bekijk video: Verslaggever AT5 voelt aan borsten Georgina
Modem/ Breedband

"Ik had een paar blauwe enveloppen wat te lang laten liggen", lacht ze.

Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk is blij met Georgina, omdat hij haar een van de boeiendste vrouwen in Nederland vindt: "Ik kende haar uit mijn tijd als hoofdredacteur van For Him Magazine. Ik vond dit daarom een logisch gevolg. Ze is intrigerend en valt op door haar soms ondoordachte uitspraken waardoor ze iets ontwapenends heeft. Bovendien is ze van een grietje nu echt een vrouw geworden. Dat is mooi om te zien."

Films

Volgende maand is Georgina met kleren aan te zien in twee films die dan uitkomen, Amazones en Erik of het klein insectenboek. Volgend najaar verschijnt ze vermoedelijk in een theaterstuk, waarvan ze de naam nog niet mag noemen. "Ik geloof dat het nog niet helemaal zeker is."

Voor de foto's reisde het Playboyteam speciaal naar Brazilië. Georgina mocht de plek zelf kiezen. "Tja, waarom Brazilië. Omdat het er gezellig is. Ben er nog nooit geweest, maar ik heb het me laten vertellen."

Jort Kelder

Vriend Jort Kelder noemt de foto's geslaagd, al vindt hij het bizar dat zijn vriendin zich zo blootgeeft. "Ik roep 's ochtends zo vaak: doe eens wat aan joh, maar om dat nu voor duizenden lezers te zeggen." Kelder vond het wel tijd worden dat zijn vriendin zich in de Playboy zou laten zien: "In eerste instantie zie ik het verzoek als een compliment, omdat het betekent dat je mooi bent. Bovendien moet je als actrice een keer in je leven met de billen bloot, maar doe dat dan wel voor je dertigste. Ze is nu 25 jaar. Dus.."

Borstvergroting

Wat blijft is de discussie over Georgina's borsten. Zijn ze nu wel of niet echt, is de vraag. Jort en Georgina zijn het een beetje moe. "We hebben overwogen röntgenfoto's te laten maken en in Playboy af te drukken met een brief van de arts dat ze echt zijn.

Het wordt een beetje de omgekeerde wereld: iedereen gaat ervan uit dat het nep is en dan moet je gaan bewijzen dat dat niet zo is." Georgina: "Ik ben gewoon van 45 kilo naar ongeveer 52 kilo gegaan. Die extra kilo's zijn daar gaan zitten." Haar vriend oppert de mogelijkheid een rechtszaak aan te spannen, als iemand weer zegt dat de borsten nep zijn. "Dan moeten we het maar op die manier aantonen."