Emile Ratelband zegt vastbesloten te zijn om zijn voormalig goede vriend Peter Jan Rens "ten val te brengen". De positiviteitsgoeroe is helemaal klaar met Rens, laat hij maandag weten in De Telegraaf.

Ratelband is naar eigen zeggen zelf slachtoffer van Rens en leende hem 6.000 euro, maar daar heeft hij nooit meer iets van teruggezien. Dat hij niet de enige is, ontdekte hij nadat hij daar een bericht over schreef op Facebook.

"Mensen met warrige verhalen waar je niet veel aan hebt, maar ook heel veel mensen met harde vorderingen die ertussen genomen zijn voor bedragen van 50 euro tot 50.000 euro. Het gaat meestal om bedragen tot 3500 euro. Dat is slim, want daardoor maken die er geen zaak van", legt Ratelband uit.

Volgens hem zijn veel gedupeerden ook bang dat ze te maken krijgen met de "kampersfamilie" van Rens' verloofde Virginia Van Eck. "Maar ik heb er nu meer dan dertig bij elkaar en ik ga een schuldeisersvergadering beleggen."

Beschermen

"Daarna zal Rens wel anders piepen", dreigt Ratelband. "Het lijkt wel dat iedereen hem laat gaan. Nou, ik niet. Ik ga hem kapotmaken om zo de samenleving voorgoed tegen hem te beschermen."

Volgens Ratelband is hij druk bezig met het onderzoeken van welke stappen hij kan nemen. "Hij gaat er gewoon aan. Ik ben mijn huiswerk aan het doen en Rens zal eerdaags wel ondervinden wat daar het resultaat van is."

Het is nog onduidelijk wanneer de vergadering is gepland. Bij Shownieuws deden zaterdagavond al enkele schuldeisers van Rens hun verhaal. Rens heeft zelf nog niet gereageerd op de aantijgingen van Ratelband.

Dinsdag trouwt Rens met zijn verloofde Van Eck op Tenerife. Volgens De Telegraaf zijn de kosten voor dat huwelijk zo'n 15.000 euro.