Vermeend brein achter roofoverval Kim Kardashian aangeklaagd

Nog eens zes verdachten zijn aangeklaagd voor de roofoverval op Kim Kardashian afgelopen oktober in haar appartement in Parijs. Onder hen bevindt zich ook het vermeende brein achter de juwelenroof.

Drie van de zes verdachten worden beschuldigd van directe betrokkenheid bij de overval. Dat maakt de Franse aanklager vrijdag bekend, meldt AFP.

De 60-jarige organisator kon worden aangehouden op basis van DNA-materiaal dat gevonden is op de ducttape waarmee de overvallers de mond van Kardashian afplakten. De zoon en dochter van de man worden verdacht van medeplichtigheid.

In totaal zijn nu tien personen aangeklaagd, van wie er vijf worden beschuldigd een directe rol te hebben gehad bij de roofoverval.

Trouwring

Bij de roof op 3 oktober werd Kardashian door vijf gewapende mannen vastgebonden. De geroofde juwelen, waaronder de trouwring die Kardashian van Kanye West kreeg, hebben een gezamenlijke waarde van zo'n negen miljoen euro.

Donderdag werd al formeel onderzoek gestart naar drie verdachten voor de roof. Maandag werden zeventien verdachten gearresteerd. De overige veertien verdachten, onder wie de chauffeur die Kardashian als laatste rondreed in Parijs, zijn vrijgelaten.

Lees meer over:
Tip de redactie