Annet Malherbe had voor maagverkleining geen probleem met lichaam

Actrice Annet Malherbe (59) onderging in 2012 een maagverkleining en viel daarna veertig kilo af. Hoewel ze zelf mentaal geen last had van haar lichaam, had ze 'als drager van dat lichaam' wel problemen. "Het was gewoon zwaar."

Hoewel de actrice altijd dacht dat het ondergaan van een maagverkleining een nederlaag zou zijn, overtuigde de chirurg haar dat dat niet zo was.

"Als je eenmaal obesitas hebt, is afvallen geen optie meer. Tijdelijk kan het wel: ik ben een keer 30 kilo afgevallen, maar daarna komt er zo weer 35 kilo bij. Je hersenen willen je altijd op je hoogste gewicht krijgen, en het liefst een beetje meer",  aldus Malherbe in gesprek met De Volkskrant.

Gooische Vrouwen

De actrice speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe feelgood-serie B.A.B.S., die te zien is op KPN Presenteert. Eerder was de actrice te zien als de populaire Willemijn Lodewijkx in de serie Gooische Vrouwen.

Hoewel ze in 2007 met deze rol stopte, heeft ze altijd nog een zwak voor dit personage. "Dat ik met Willemijn ben gestopt betekent niet dat ik geen warme gevoelens voor haar blijf houden. Ik hoef maar met mijn vingers te knippen en ik ben haar weer", vertelt ze.

De actrice moet zelfs oppassen dat Willemijn niet steeds in andere rollen naar boven borrelt. "Daarom speel ik in B.A.B.S. iemand met een Rotterdams accent, want voor je het weet spreek ik weer als Willemijn", aldus Malherbe.

Lees meer over:
Tip de redactie