'Ex Robin Thicke beschuldigt zanger van slaan zoontje'

Paula Patton, de ex van Robin Thicke, wil dat de zanger zijn zesjarige zoontje alleen nog overdag mag zien onder toezicht. Volgens haar heeft Thicke hun zoontje Julian meerdere keren geslagen.

Julian zou begin dit jaar op school hebben verteld dat zijn vader hem meerdere keren heeft geslagen, meldt TMZ. Hierop maakte de school een rapport op bij de kinderbescherming van Los Angeles, die vervolgens een onderzoek opende.

Als gevolg hiervan weigerde Patton nog langer dat Thicke zijn zoon zag. Ze diende ook een verzoek in bij de rechter om de voogdij van Thicke te beperken tot dagbezoeken onder toezicht. Julian zou bang zijn voor zijn vader, schrijft Patton in haar verzoek.

Thicke (39) liet hierop weten dat hij in een uitzonderlijk geval een corrigerende tik uitdeelde aan Julian, wat volgens hem is toegestaan volgens de wet. Het zou gaan om een klap met de vlakke hand op de billen. "Dit is de manier van opvoeden die Paula en ik zijn overeengekomen tijdens ons huwelijk."

Echter blijft het volgens Patton (41) niet alleen bij slaan. Een oppas beweert dat de Blurred Lines-zanger in het bijzijn van Julian wiet gebruikt. Ook zou Thicke dronken zijn verschenen op een schoolevenement van Julian, om half negen 's ochtends. Daarbij zou hij ongepaste grappen hebben gemaakt over de katholieke kerk.

Alan Thicke

Volgens Thicke klopt er niets van het verhaal en wil Patton hem in een slecht daglicht stellen, omdat ze niet was uitgenodigd bij de begrafenis van zijn vader Alan Thicke. De acteur overleed vorige maand.

"Paula had geen positieve relatie met mijn vader en sprak zich regelmatig negatief uit over hem. Om die reden was ze niet welkom", aldus Thicke.

Het lijkt erop dat een rechter meegaat in de argumenten van Thicke. TMZ meldt dat een zitting donderdag in het voordeel uitpakte van de zanger: zijn voogdij wordt niet ingeperkt en hij hoeft geen drugstest te ondergaan.

Het onderzoek van de kinderbescherming loopt nog wel. De Warcraft-actrice en de zanger trouwden in 2005 en gingen in 2015 uit elkaar.

Lees meer over:
Tip de redactie