Ed Sheeran raakte gewond bij zwaardslag

Ed Sheeran heeft voor het eerst gereageerd op de zwaardverwonding die hij in november opliep tijdens een feestje bij de Britse prinses Beatrice.  

In een interview met Absolute Radio vertelt de zanger dat hij niets door had totdat hij ontdekte dat hij helemaal onder het bloed zat.

Naar verluidt raakte prinses Beatrice hem per ongeluk met een historisch zwaard toen ze zanger James Blunt voor de grap wilde "ridderen". De prinses zou het gewicht van het zwaard verkeerd hebben beoordeeld. In plaats van een licht tikje op de schouders van Blunt zwaaide ze het naar achteren, waardoor ze Sheeran raakte op zijn wang.

"Ik werd door iets in mijn gezicht geraakt", weet Sheeran zich nog te herinneren. Niet wetende wat er gebeurde, ging hij gewoon door met waar hij mee bezig was. "Tot ik opeens ontdekte dat mijn shirt compleet onder het bloed zat. Iedereen staarde me met open mond aan. Ik dacht dat ik een bloedneus of zoiets had."

Litteken

De singer-songwriter, die vorige week zijn comeback maakte met de nummers Shape of You en Castle on the Hill, noemt Beatrice niet als de boosdoener. "James Blunt heeft mij op het hart gedrukt iedereen te vertellen dat hij het was in de hoop zijn zangcarrière nieuw leven in te blazen door mij te doden", grapte hij.

Sheeran moest de wond op zijn wang in het ziekenhuis laten hechten. Het litteken is nog altijd te zien.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie