Rapper Boef krijgt werkstraf van tachtig uur voor beledigen agent

De politierechter in Breda heeft rapper Boef veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Dat melden diverse journalisten woensdag op Twitter vanuit de rechtszaal in Breda.

De rapper krijgt de straf voor het beledigen van een agent in september vorig jaar. In een filmpje op sociale media had de rapper tegen een agent gezegd dat hij "zijn dochter zou neuken".

Ook hield hij zich niet aan de gedragsaanwijzing die hij kreeg om vrij te komen. Hij had zich destijds bij de politie moeten melden, maar heeft dit niet gedaan.

Naast de werkstraf moet Sofiane Boussaadia, zoals de rapper eigenlijk heet, ook een schadevergoeding van 150 euro betalen aan de agent die hij heeft beledigd.

Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder op de dag een werkstraf van honderd uur geëist, of vijftig dagen gevangenisstraf, en twee weken voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van twee jaar.

Vrijheid

De rapper had beroep gedaan op zijn artistieke vrijheid. Ook stelde hij dat de beledigingen niet op de persoon waren gericht.

De politierechter is echter van mening dat er wel degelijk sprake is van opzettelijke belediging en dat de houding van de rapper van weinig respect getuigt voor de overheid.

De grenzen van vrijheid van meningsuiting zouden door Boussaadia zijn overschreden.

Opruiing

Kort voor het voorval in september werd de rapper ook al gearresteerd wegens opruiing. Hij riep jongeren in een vlog op om te komen vechten in Tilburg-Noord. "Die zaak wordt nog onderzocht", zei een woordvoerder daar eerder over.

In juli kwam hij al in het nieuws vanwege het provoceren van een agent.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie