Openbaar Ministerie eist werkstraf tegen rapper Boef voor beledigen agent

Het Openbaar Ministerie (OM) eist tegen Rapper Boef een werkstraf van honderd uur, of vijftig dagen gevangenisstraf, en twee weken voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van twee jaar. 

Ook vindt het OM dat de rapper 150 euro schadevergoeding moet betalen aan de agent die de aangifte deed. Dat melden diverse journalisten woensdag op Twitter vanuit de rechtszaal in Breda.

De rapper, die eigenlijk Sofiane Boussaadia heet, moest voor de politierechter in Breda verschijnen wegens het beledigen van een agent in september vorig jaar en omdat hij zich niet hield aan de gedragsaanwijzing die hij kreeg om vrij te komen.

Rapper Boef zat voor de belediging van de agent vier dagen vast. In een filmpje op sociale media had de rapper tegen de agent gezegd dat hij "zijn dochter zou neuken". Hij beriep zich in de rechtbank op artistieke vrijheid. Ook zei hij dat hij zich destijds niet zou hebben gemeld bij de politie, omdat hij anders een optreden niet zou halen.

Belediging

De advocaat van de rapper eist vrijspraak op alle punten waar Boussaadia van beschuldigd wordt. Hij stelt dat de beledigingen niet op de persoon waren gericht.

Verder zou de rapper ontzien moeten worden omdat hij een bekende Nederlander is en hem daarom geen gedragsaanwijzing opgelegd kan worden.

Ook wordt er gesproken over disproportionele schending van de vrijheid van meningsuiting van de rapper.

Opruiing

De rapper stond woensdag niet terecht voor opruiing. "Die zaak wordt nog onderzocht", zei een woordvoerder daar eerder over.

De rapper werd in september ook opgepakt naar aanleiding van een ander incident. Hierbij riep hij jongeren in een vlog op om te komen vechten in Tilburg-Noord.

In juli kwam hij al in het nieuws vanwege het provoceren van een agent.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie