AMSTERDAM - Het beste wat Sonic Youth in 10 jaar heeft uitgebracht, vindt Steve Shelley het nieuwe album. En hij kan het weten, want hij is de drummer van de band. Binnenkort verschijnt het nieuwe album.

'Murray Street' gaat de nieuwe plaat heten, een album waarmee Sonic Youth afstapt van het experimentele geluid waar de band de laatste paar jaar mee bezig was. Ze keren terug naar het geluid van eerdere albums als Washing Machine en A Thousand Leaves.

Drummer Steve Shelley vindt het album het beste wat Sonic Youth in tien jaar heeft uitgebracht. "Het is natuurlijk altijd een beetje moeilijk om alles in perspectief te zien", vertelt hij entertainmentpersbureau iMediate.

"We hebben de opnames net afgerond en dan vind je natuurlijk al snel dat het één van je beste werken ooit is. We zijn echter op dit moment bezig met het terugluisteren van materiaal wat we ten tijde van ons album Dirty uit 1992 hebben opgenomen en kunnen dus goed een vergelijk maken. Voor het eerst in jaren heb ik het gevoel dat ons nieuwe materiaal zich daarmee kan meten."