De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag een besloten afscheidsfeest gehouden vanwege zijn aanstaande vertrek uit het Witte Huis. Volgens Variety waren onder anderen Paul McCartney, Meryl Streep en George Clooney aanwezig.

Naast de bovengenoemde gasten hadden ook Bradley Cooper, John Legend, Steven Spielberg, Chris Rock, Robert De Niro en Lena Dunham een uitnodiging gekregen.

Heel verrassend is de lijst met namen overigens niet. Veel van de beroemdheden hebben in het verleden een keer aan de campagnes van Obama gedoneerd.

Volgens Variety is het afscheidsfeest door Obama op persoonlijke titel georganiseerd. Dat deed hij in het verleden wel vaker en in die gevallen betaalde hij zelf de rekening.

Obama wordt op 20 januari afgelost door Donald Trump. De Republikeinse miljardair heeft toegezegd het bij zijn aantreden bij een korte speech te houden.

Er lijken ook niet veel beroemdheden naar de inauguratie te komen. Trump zou de nodige moeite hebben met het vinden van beroemdheden die bereid zijn op te treden voor de aantredende president.