De advocaat van drie van de vier leden van de Haagse rapgroep Strictly Family Business heeft aan de Rechter-Commissaris gevraagd om de rappers Frenna en Priceless vrij te laten.

Humphrey Schurman meldt dat er geen bewijs is dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan seks met een minderjarige of aan het maken en verspreiden van een video.

Alleen bandlid Kaene Marica gaf toe dat hij in 2015 seks had met het toen vijftienjarige meisje. Hij ontkent dat Frenna en Priceless hierbij betrokken waren.

De moeder van het meisje heeft de aangifte tegen de rappers ingetrokken. Schurman laat weten dat dit ook een argument is om de vrijlating te eisen.

Ingewikkeld

"De situatie rond Kaene is ingewikkelder omdat hij zelf heeft toegegeven dat hij seks met het meisje heeft gehad", zei Schurman tegen de NOS. "Maar hij wist niet hoe oud ze was. Bovendien zou het meisje vier maanden later zestien jaar worden, en dan is seks niet meer strafbaar."

De Rechter-Commissaris moet maandag reageren op het verzoek van de advocaat. Als hij het verzoek goedkeurt, zullen de twee rappers later die dag worden vrijgelaten.