Brad Pitt mag zijn kinderen wekelijks zien tijdens een vijfurig durend bezoek.

Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die in het bezit zijn van het Amerikaanse entertainmentmagazine People.

Daarin laat Laura Wasser, de advocaat van Angelina Jolie, weten dat Pitt sinds 8 oktober zijn kinderen wekelijks ziet. Daarbij is ook een therapeut aanwezig.

"De frequentie en de duur van deze bezoeken zijn bepaald door de therapeut van de kinderen", is te lezen in het document. Daarin staat ook dat de bezoeken van vijf uur in elk geval tot eind januari zullen plaatsvinden. 

Evalueren

De therapeut zou gedurende deze momenten de kinderen evalueren en daaruit opmaken of de frequentie en de duur van de bezoeken eventueel verhoogd kunnen worden.

In het document wordt ook vermeld dat Pitt in november zou hebben gevraagd zijn kinderen vaker te mogen zien. Het team van Jolie wees dat af en vond het te vroeg om Pitt hen te laten bezoeken zonder toezicht. 

Entertainmentsite TMZ schreef eerder op basis van documenten van de advocaat van Pitt dat zijn twee oudste kinderen, Maddox en Pax, mogelijk niet bij hun vader op bezoek willen. De twee zouden al eens bij een therapiesessie zijn weggelopen. Het paar ligt sinds september in scheiding.