Georgina Verbaan kan de toegenomen hoeveelheid toeristen in Amsterdam niet waarderen. De actrice is namelijk een keer bespuugd door reizigers.

Verbaan ergert zich net zoals veel van haar stadgenoten aan de woningverhuursite Airbnb.

''Ik vind het steeds vervelender worden. Ik ben zelfs een keer op mijn hoofd gespuugd door toeristen die uit het raam van een woonhuis zaten te blowen'', vertelt Verbaan aan Mokum Magazine. Ze zou graag zien dat Airbnb het niet toestaat dat een woning langer dan vijftien nachten wordt verhuurd. 

Ook toeristen op de fiets kan de actrice niet waarderen. "Dat is echt levensgevaarlijk! Verhuur geen fietsen meer aan toeristen die niet in staat zijn om in een rechte lijn te lopen.'' 

Illegale verhuur

Begin december werd bekend dat Airbnb Amsterdamse huizen automatisch verwijdert die langer dan zestig dagen per jaar op de site worden aangeboden. Deze regel is 1 januari ingegaan. 

Ook wordt het in Amsterdam onmogelijk gemaakt om op Airbnb huizen aan te bieden voor meer dan vier personen.

Met de nieuwe maatregelen wordt illegale verhuur van huizen of kamers op Airbnb moeilijker gemaakt. Officieel is het niet toegestaan een locatie langer dan zestig dagen per jaar te huur aan te bieden.