De crematie van de vorige week overleden actrice Carrie Fisher is al achter de rug. De crematie vond plaats voor de begrafenis van Fishers moeder Debbie Reynolds die vrijdag gepland staat. Reynolds zou nadrukkelijk hebben aangegeven niet gecremeerd willen worden.

Dat melden diverse Amerikaanse media op basis van bronnen binnen de familie.

Donderdag zal voor Fisher een besloten herdenkingsceremonie volgen. De begrafenis van Reynolds, die kort na Fisher op 84-jarige leeftijd kwam te overlijden, vindt plaats op Forest Lawn even buiten Los Angeles.

Samen met haar wordt ook een deel van Fishers as begraven, aldus een ingewijde. Een publieke afscheidsceremonie voor de twee Hollywoodsterren volgt waarschijnlijk pas over enkele maanden.

Autopsie

Ondertussen worden de resultaten van de autopsie op het lichaam van Fisher voorlopig geheim gehouden vanwege veiligheidsredenen. Dat heeft de lijkschouwer bevestigd tegenover entertainmentsite Entertainment Tonight.

Dergelijke maatregelen worden vaker ingesteld na de dood van beroemdheden, zoals eerder na het overlijden van Michael Jackson en Whitney Houston. Fisher kwam 27 december te overlijden nadat ze in het ziekenhuis was opgenomen na een hartaanval.

Star Wars-actrice Carrie Fisher overleden
Star Wars-actrice Carrie Fisher overleden