Koningin Elizabeth II heeft een aantal van haar werkzaamheden hervat. De Britse koningin werd eind december geveld door de griep waardoor ze enkele verplichtingen moest afzeggen.

De koningin werd enkele dagen voor Kerst ziek waardoor ze voor het eerst in 28 jaar niet aanwezig kon zijn bij de kerkdienst op Eerste Kerstdag. Ook de kerkdienst op nieuwjaarsdag moest de inmiddels 90-jarige monarch aan zich voorbij laten gaan.

Een woordvoerder van Buckingham Palace laat aan Reuters weten dat de koningin een medewerker van haar eigen personeel dinsdag geëerd heeft met een insigne van de Koninklijke orde van Victoria.

De koningin is niet meer in het openbaar gezien sinds een woordvoerder van Buckingham Palace liet weten dat ze griep had. Ook van de ceremonie zijn geen beelden.

Langst regerende vorst

De Britse koningin zit inmiddels 64 jaar en 329 dagen op de troon en is daarmee de langst regerende levende vorst ter wereld. Zij moest de afgelopen jaren diverse kleine medische ingrepen ondergaan, maar mag zich verder volgens het paleis nog gelukkig prijzen met een prima gezondheid.

Desondanks speculeerden Britse media de afgelopen week over een mogelijk aftreden van Elizabeth II. Het is onduidelijk of in het geval van een abdicatie prins Charles (inmiddels 68) haar nog opvolgt, of dat de troon meteen wordt doorgegeven aan haar kleinzoon prins William (nu 34).