Paul de Leeuw wil in 2017 werken aan zijn taalgebruik in de buurt van zijn kinderen. "Ik moet in huis minder vloeken. Of zachter."

"Ik heb niet zozeer een kort lontje, maar soms is mijn geduld gewoon op en dan hoef ik maar iets te laten vallen, of er gebeurt iets anders en daar gá ik", vertelt de presentator (54) in gesprek met VARAgids.

Zijn kinderen vinden het vervelend als hij vloekt, genoeg reden voor De Leeuw om er aan te willen werken. Het komende jaar is de presentator onder andere druk met zijn nieuwe programma Wie steelt mijn show? waarin hij een podium biedt aan talenten.

"Mensen kunnen zich aanmelden met hun act, en ik sta ze bij - als ze dat willen. We hebben van alles: vluchtelingen, kunstfluiters, mensen die ziek zijn, een jongleur, heel veel Adele's, een Barbra Streisand, gehandicapten - ze weten me natuurlijk wel weer te vinden."

Grote show

De presentator vindt het "een beetje tricky" om wederom een grote show te doen op de zaterdagavond. "Omdat er veel mensen zijn die het met me hebben gehad. Maar ik weet wat ik goed kan. En misschien dat ze denken: hé, ik heb vijftien jaar bij die ene bakker lekker brood gekocht, toen een tijd weer niet. Maar nu ik weer iets van die oude bakker heb geproefd, ga ik daar weer eens wat vaker heen. Vooral omdat dit programma het laatste is dat ik primetime ga doen."

Echt afscheid nemen van primetime-televisie doet De Leeuw echter niet, hij verwacht van zijn nieuwe programma meer dan één seizoen te kunnen maken. "Ik merk bij mezelf dat ik enorme lol heb in het uitdenken van plannetjes en ik heb ook wel weer zin om te gaan rellen. Mijn creativiteit is er weer."