Thijs Römer denkt dat zijn relatie met danseres Igone de Jongh goed gaat uitpakken. "Met een hernieuwd soort optimisme denk ik dat het gaat slagen. Al blijft de vraag: hoe doe je dat, een relatie goed houden?"

"Ik weet nu: alle bedenkingen, twijfels en cynische gedachten die je hebt na het mislukken van een lange relatie, kunnen overvleugeld worden door zoiets als verliefdheid", zegt Römer in het AD.

De 38-jarige acteur maakte bijna twee weken geleden bekend een relatie te hebben met de 37-jarige danseres. Zelf had Römer hun relatie nog wat langer willen stilhouden. "Ik geneer me om dit te doen, want het is nog zo pril en 'van ons'. Dat we het nu bevestigen heeft te maken met de leventjes van onze kinderen die van alles horen op het schoolplein."

Römer maakte de relatie bekend, omdat er volgens hem leugens werden verspreid in roddelbladen. Zo werd gesteld dat De Jongh haar man had verlaten voor hem. "Igone en haar man zijn al een jaar uit elkaar, wij zijn net een paar weken samen."

Op oudejaarsavond was Römer bij zijn ex Katja Schuurman en hun 6-jarige dochtertje Sammie. "De liefde die wij voor elkaar hebben is door de scheiding niet stukgemaakt", aldus de acteur en producent.