Amerikaanse beroemdheden reageren geschokt en verdrietig op het overlijden van actrice Debbie Reynolds. Een dag nadat Reynolds' dochter, Carrie Fisher, was gestorven.

"DebbieReynolds is zojuist overleden. Dit is niet te bevatten. Mooi, getalenteerd, verknocht aan haar vak, is ze Carrie achterna gegaan", schrijft actrice Bette Midler.

"Amerikaans icoon", twitterde actrice Anna Kendrick, refererend aan de vele klassieke films zoals Singing in the Rain, waarin Reynolds meespeelde.

Actrice Debra Messing laat op Instagram weten dat haar "hart gebroken is". "Ze was acht jaar lang mijn moeder". Reynolds speelde de moeder van Grace, gespeeld door Messing, in de serie Will & Grace. 

Maar er waren ook steunbetuigingen aan de familie van Reynolds. Zo schreef Ellen DeGeneres: "Ik kan me niet voorstellen hoe de familie van Carrie Fisher en Debbie Reynolds zich moet voelen. Ik stuur al mijn liefde". Ariana Grande wenste de dochter van Carrie Fisher, actrice Billie Lourd, sterkte: "Ik hou van je Billie, heel heel veel. Rust zacht Debbie Reynolds".

Fans treuren om dood Debbie Reynolds bij Walk of Fame-ster
74
Fans treuren om dood Debbie Reynolds bij Walk of Fame-ster

Carrie Fisher

Reynolds overleed op woensdag 28 december aan de gevolgen van een beroerte. Ze was samen met haar zoon Todd Fisher de begrafenis van haar dochter Carrie Fisher aan het voorbereiden toen ze zich plots niet goed voelde. Fisher belde vervolgens alarmnummer 911 en vroeg om een ambulance. Reynolds zou gezegd hebben bij haar dochter te willen zijn.

Reynolds overleed in het ziekenhuis. Ze werd 84 jaar oud.

De meest memorabele rollen van Debbie Reynolds
112
De meest memorabele rollen van Debbie Reynolds