Gwyneth Paltrow denkt dat de scheiding met haar ex-man Chris Martin een positieve bijdrage heeft geleverd aan de manier waarop mensen tegen scheiden aankijken.

In een interview met InStyle vertelt de 44-jarige actrice dat zij en Martin nog altijd een hechte band hebben. "Ik denk oprecht dat we iets positiefs hebben bijgedragen aan de scheidingscultuur."

Het koppel ging in 2014 na een huwelijk van tien jaar uit elkaar en heeft samen twee kinderen. Eerder gebruikte de actrice al de term 'bewust ontkoppelen' omdat ze het woord scheiden negatief vindt.

Paltrow stelt dat ondanks ze geen relatie meer met de Coldplay-zanger heeft, ze samen nog steeds een sterke familieband delen. "Tot op de dag van vandaag zou Chris een kogel voor mij opvangen, ondanks dat ik niet meer zijn vrouw ben", aldus de actrice.

Relatie

Momenteel heeft Paltrow een relatie met televisieproducent Brad Falchuk. Hij is volgens de actrice niet geïntimideerd door haar goede relatie met Martin.

"Hij heeft een zelfde soort achtergrond waarbij hij ook een familie vormt met iemand met wie hij geen relatie meer heeft", vertelt Paltrow.

Leeftijd

In het interview stelt de actrice dat ze zich tegenwoordig minder zorgen maakt om wat anderen van haar vinden. Dit komt volgens haar door haar leeftijd.

"Toen ik veertig jaar werd, voelde het alsof mijn software gratis werd vernieuwd. Ik had dat niet zien aankomen, het gebeurde gewoon", aldus Paltrow. "Plots dacht ik: het maakt me niets meer uit! Ik vind mezelf leuk en ik ga gewoon genieten van het leven. Ik ga me niet meer druk maken en mezelf naar beneden halen."