Actrice Carrie Fisher is vrijdag aan boord van een vliegtuig getroffen door een zware hartaanval. De 60-jarige actrice was onderweg van Londen naar Los Angeles.

Ze wordt behandeld op de intensive care, liet Fishers broer Todd weten aan AP. Hij kon niet zeggen wat de precieze toestand was van zijn zus. Eerder liet hij nog weten dat de toestand van Fisher stabiel was.

Een eerstehulpverlener die toevallig aan boord van het vliegtuig was, zou de Star Wars-actrice een kwartier lang hebben gereanimeerd, voordat een polsslag werd waargenomen, meldde TMZ. Het vliegtuig landde ongeveer een kwartier nadat Fisher onwel werd, iets na de middag (plaatselijke tijd), in Los Angeles. Fisher werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens Todd Fisher zijn veel berichten over het incident gebaseerd op speculatie. "We moeten wachten en geduldig zijn", zei hij. "We beschikken zelf ook over weinig informatie."

Acteurs Anna Akana en Brad Gage zaten voor Fisher in het vliegtuig en beschreven op Twitter wat ze hadden meegemaakt.

Princess Leia

Fisher wordt tot op de dag van vandaag vooral herkend vanwege haar iconische rol als Princess Leia in Star Wars. De actrice werd als twintiger gecast voor de rol, waarmee haar doorbraak in Hollywood een feit was.

Fisher keerde in 2015 terug als Leia in Star Wars: The Force Awakens.