De advocaten van Brad Pitt hebben een motie ingediend waarbij de rechter wordt verzocht om de privédocumenten van zijn zes kinderen te verzegelen.

De advocaten van de 53-jarige acteur beweren dat Angelina Jolie (43) en haar advocaten de privacy van hun kinderen in gevaar hebben gebracht door privé-informatie met de rechtbank te delen, meldt NBC donderdag.

Het zou hierbij gaan om onder meer de namen van de therapeuten van de kinderen. Jolie zou "overeengekomen normen met betrekking tot het beste belang van de kinderen negeren", laten de advocaten in hun motie weten.

Woordvoerders van de actrice hebben hierop nog geen reactie gegeven.

Zorgen

Dit is de eerste keer dat Pitt publiekelijk zijn zorgen uit over de scheiding en de voogdijzaak die hieruit is voortgevloeid. Eerder verzocht de acteur om de zaak achter gesloten deuren plaats te laten vinden, nadat advocaten documenten over de schikking hadden vrijgegeven die het voormalig acteurskoppel overeenkwamen.

Uit de documenten blijkt onder meer dat Pitt zijn zes kinderen alleen mag zien onder toezicht van een therapeut. "Ik ben extreem bezorgd dat als de rechtbankdocumenten niet verzegeld worden, de informatie erin onomkeerbare schade toebrengt aan de privacy van mijn kinderen", schreef de acteur toen al.

Hun zes kinderen Maddox, Vivienne, Shiloh, Zahara, Pax en Knox wonen momenteel bij Jolie. Pitt mag hen op gezette tijden onder toezicht zien. Deze regeling geldt tot een officiële regeling wordt geformuleerd.