Ruth Jacott heeft de afgelopen jaren met verschillende tegenslagen te maken gehad. De zangeres voelt zich na deze zware periode sterker dan ooit.

"Ik zeg weleens: het waren mijn zeven magere jaren", vertelt Jacott (56) in Margriet. "Zes jaar geleden ging mijn relatie uit na 22 jaar. Ik kon het niet geloven. De periode erna voelde als een rouwproces."

Jacott kwam er toen achter dat ze sterker is dan ze dacht. "Ik heb mezelf in die tijd echt overwonnen. Ik wil er verder niks over zeggen. Dat is geweest en ik zit nu in een heel andere fase."

Ook over haar liefdesleven wil de zangeres niet veel kwijt. "Ik ben een happy vrijgezel en verre van eenzaam. Ik heb zo veel lieve vrienden en familie om me heen. Ik kan genieten van een huis vol mensen voor wie ik mag koken. Dat vind ik het mooiste wat er is."

Lichamelijk

Naast de liefdesbreuk, kreeg Jacott de afgelopen jaren ook te maken met lichamelijke tegenslagen. Tijdens de generale repetitie van haar laatste show viel ze van het podium af en brak daarbij haar voet. Anderhalf jaar geleden werd ze geopereerd aan haar knie en eerder ging ze voor beide schouders onder het mes. 

Ondanks alles wist Jacott positief te blijven, wat er volgens haar aan bijdraagt om er jonger uit te blijven zien. "Het zo leuk voor jezelf maken als mogelijk is. Niet mopperen, niet zielig doen. Dat tekent je ook in je gezicht namelijk."