Jim Carrey heeft bij een rechtbank in Los Angeles het verzoek ingediend de beschuldigingen die zijn ex-schoonmoeder indiende, ongegrond te verklaren.

Daarin noemt de advocaat van de komiek de rechtszaak een schaamteloze poging van Brigid Sweetman om geld te verdienen aan de zelfmoord van haar dochter. Dat meldt Entertainment Tonight, dat de papieren heeft ingezien.

De moeder van Cathriona White spande de zaak in oktober aan. Ze beschuldigt Carrey ervan haar dochter de pillen te hebben gegeven die ze gebruikte om haar leven te beëindigen. Ook beweert ze dat de acteur White meerdere soa's gaf en hij haar kleineerde.

In de motie die Carrey deze week indiende, benadrukt hij dat Sweetman en White al jaren geen contact meer hadden. Hij beschrijft daarin ook zijn relatie met de make-upartiest.

Pijnstillers

De twee leerden elkaar in 2012 kennen, kregen een relatie en gingen in 2013 uit elkaar. White beschuldigde Carrey er toen van haar soa's te hebben gegeven. Toen ze in 2014 weer bij elkaar kwamen, bood ze daar volgens Carrey haar verontschuldigingen voor aan.

Het stel ging in 2015 opnieuw uit elkaar. Niet lang daarna maakte White (30) een einde aan haar leven door een grote hoeveelheid pillen in te nemen. Daaronder waren pijnstillers die op Carrey's naam stonden.