De nabestaanden van Christina Grimmie klagen concertpromotor AEG aan voor nalatigheid en dood door schuld. 

Ook de concertzaal waarin de zangeres werd vermoord en het beveiligingsteam dat de avond van haar moord werkte, worden in de rechtbankpapieren verantwoordelijk gehouden voor het leed van de familie.

Grimmie werd op 10 juni doodgeschoten door iemand die zich voordeed als fan. De 27-jarige Kevin James Loibi schoot zichzelf daarna door het hoofd. De ouders en broer van de zangeres vinden dat de drie partijen niet genoeg hebben gedaan om de veiligheid van artiesten en concertgangers te garanderen.

Volgens Billboard staat in de aanklacht dat bezoekers op de avond van het concert alleen werden onderworpen aan een snelle tassencheck. Daardoor kon de dader twee pistolen, munitie en een mes naar binnen smokkelen.

Schade

De familie geeft in de documenten aan zowel emotionele als financiële schade te hebben geleden door de dood van hun dochter en zus.

De 22-jarige zou haar ouders financieel hebben ondersteund. Haar broer Marcus werkte voor haar als roadmanager. Hij overmeesterde de dader tijdens de schietpartij, maar de drie schoten die Loibi eerder loste, werden Grimmie fataal.