Karin Bloemen heeft afgezien van een maagverkleining, nadat ze daarover had gesproken met een arts. De cabaretière wilde weten wat er bij de ingreep kwam kijken.

"Daar ben ik echt van geschrokken. Ik ken de succesverhalen", zegt Bloemen in Story.

De 56-jarige zangeres zegt dat ze na een maagverkleining niet meer uitgebreid mocht eten. Ook was ze bang voor de gevolgen voor haar stem. "Zingen doe ik niet alleen met mijn stembanden, ik zing vanuit mijn buik. Wanneer ik geluid produceer, doen mijn ribben, longen en darmen allemaal mee."

"Ik moet er niet aan denken dat ze tijdens de operatie iets zouden raken, waardoor ik nooit meer op mijn niveau zou kunnen zingen", vervolgt Bloemen. "Ik blijf daarom liever op mijn huidige gewicht of nog iets zwaarder, dan dat ik het risico loop mijn stem kwijt te raken. Al vind ik het wel heel stoer als mensen deze ingreep wel ondergaan."

Jurken

Een andere reden om niet een maagverkleining te ondergaan zijn de 134 jurken die ze heeft hangen in haar maat. "Die zou ik dan kunnen weggooien. Zoiets noemen ze kapitaalvernietiging", legt ze uit in de het blad.

Bloemen viel voor de theatervoorstelling Cirque Stiletto 3 vijftien kilo af. Momenteel is haar stem te horen in de animatiefilm Sing.