Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week: Privé de oorlog verklaart aan Jomanda, de Story zich maar 'Sorry' moet noemen, Patricia Paay haar compagnon aan zijn lange haren voor de rechter sleept, pa Tokkie ondanks roem gewoon aan de bak moet en Frans Bauer nou eindelijk zijn Mariska eens ten huwelijk gaat vragen. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Enge Jomanda

Normaalgesproken lezen we het voorwoord van de hoofdredacteur van Privé nooit. Liever bladeren we meteen door naar de sappige roddels. Maar deze week namen we de moeite wèl en wat blijkt: de man trekt hoogstpersoonlijk ten strijde tegen Jomanda. 'Wat van mij niet meer mag, is Jomanda' schrijft hij. Ze is gevaarlijk, moet worden gestopt, trapt honderdduizenden op hun ziel en in vroeger tijden zou Jomanda op de brandstapel terecht zijn gekomen. Nou nou, benieuwd wat er aan het handje is. Het blijkt dat 'het medium' beweert dat het cremeren van overledenen zeer pijnlijk is voor de overledene, daar raakt het karma van in de war. Ze beroept zich op boeken van een Vlaamse schrijver. Maar die boeken blijken wegens stuitende ideeën te zijn verboden in België! De schrijver heeft ook een studie gemaakt over het verschil tussen bepaalde mensenrassen en dat is voor de hoofdredacteur reden om Jomanda te betichten van het aanhangen van 'ideeën die na Hitler door niemand meer zijn uitgedragen'. Jomanda kwetst met dit soort uitspraken vele nabestaanden van gecremeerden en als straf hitst Privé zijn 2,5 miljoen (!) lezers op om haar in haar sop gaar te laten koken.

S(t)or(r)y

'Wat ligt daar nou in het tijdschriftenschap?' vroegen we ons deze week af. Zoekend naar de Story troffen we een blanco cover met alleen de tekst 'rectificatie Caroline Tensen'. Het bleek het tijdschrift te zijn, onherkenbaar zonder kleurige kaft. Caroline Tensen spande een kort geding aan tegen het blad omdat die schreven dat ze een verhouding had met een buurman. En Caroline won. Maar meestal zetten ze de rectificatie op de eerste pagina, nog nooit eerder zagen we een hele voorkant. De inhoud van het blad is gelukkig onveranderd: Maxima is weer eens zwanger, Leontine Borsato zegt weer te willen gaan acteren (en kan zó aan de bak, blijkt na een onderzoekje bij castingbureaus), Patty Brard maakt het goed met aartsrivale Josee Hoebee, de ijskonijnen Mabel en Friso zijn tóch een nachtje romantisch geweest (Mabel is zwanger), de tatoeages van Bekende Nederlanders (zelfs Johnny de Mol heeft een hele bovenarm vol) en een foto van een onopgemaakte, bleke Trijntje Oosterhuis met haar baby in de draagzak. Nou, dat hadden we niet willen missen. We zijn benieuwd of veel mensen deze week het blad met z'n rare voorkant in het schap laten liggen. En de hoofdredacteur van concurrent Privé kan het niet laten een sneer uit te delen en zegt geniepig dat het blad zich deze week maar 'Sorry' in plaats van Story moet noemen.

La Paay vilt visagist

In Party een smeuïg verhaal over Patricia Paay en Adam Curry. Een tijd geleden nog vertoonde Patries zich nergens zonder haar eigen visagist, Tom Sebastian. Een zijig uitziende heer met heel lang blond haar. Het was haar zakenpartner en beste vriend. Maar deze week blijkt dat er vreselijke ruzie is. Tom liet in een interview weten voor zichzelf te willen beginnen en overspannen te zijn van de toestanden bij La Paay. Hij had een half jaar gereisd om tot zichzelf te komen. Patricia ontplofte gewoon toen ze dat hoorde: Tom was nog bij haar in dienst, zat in de ziektewet en zij moest zijn salaris à 30.000 euro doorbetalen. 'Van de Arbo mochten we geen contact opnemen, meneer had een burn out. De Arbo sleep ik ook voor de rechter' briest ze. En ook Tom kan zijn borst natmaken. Adam Curry belooft de visagist dat hij hem de komende twee jaar bezig zal houden met advocaten, zodat hij niet eens meer aan iets anders zal toekomen. Razend zijn Patricia en Adam en zoals gewoonlijk tonen ze dat maar al te graag aan de buitenwereld. We vermoeden dan ook dat dit relletje voorlopig nog wel even in de bladen zal worden uitgevochten. Fijn!

Pa Tokkie

Je kunt geen blad meer openslaan of daar staan de Tokkies alweer. De aso familie die door een tv optreden opeens heel populair is geworden. Ze werden door Emile Ratelband 'geadopteerd', Mary Borsato naaide van twee japonnen een bruidsjurk voor de corpulente ma Tokkie, een weekblad zette de hele familie in de metamorfose en het gezin wordt regelmatig geboekt voor een avondje handtekeningen uitdelen. Waarschijnlijk leveren die schnabbels à 1700 euro toch niet genoeg op. Want Weekend heeft een paar leuke foto's van Pa Tokkie aan het werk. Hij is zo te zien stratenmaker en staat in een oranje veiligheidsjas achter een machine. Sjekkie in zijn mond, buik ferm vooruit, lekkere housebroek aan en werken maar. Omdat pa Tokkie ook maar een mens is (èn een stratenmaker) zien we 'm even later gezellig sjansen met een vrouwelijke voorbijganger. Leuk altijd, om 'Bekende Nederlanders' in hun gewone doen te zien. Zelfs als het hier om de Tokkies gaat.

Live aanzoek

Het gaat er van komen, hoor. Frans Bauer gaat eindelijk zijn Mariska ten huwelijk vragen. Volgens een 'ingewijde' (tuurlijk, daar hebben we die anonieme bron weer…) zal Frans dat op spectaculaire wijze doen, ten overstaan van al zijn fans. 'Iedereen weet hoe Frans van zijn fans houdt en ik kan me voorstellen dat hij die miljoenen liefhebbers wil laten delen in dat bijzondere moment', aldus de bron. Dat betekent dat Frans met Kerstmis op zijn knieën gaat, want die twee dagen geeft hij grote live concerten in Arnhem. Ten overstaan van 50.000 gillende fans zou hij Mariska's hand dus gaan vragen. Zou Frans niet liever dit moment intiem met Mariska willen delen? Of maakt hij er echt een publieke gelegenheid van? Nog twee maandjes wachten, dan weten we meer.