Hannah Hoekstra vindt haar vrienden belangrijker dan een eventuele relatie. "Mijn vriendschappen voelen als till death do us part. Ik zou niet weten wat ik met mezelf aan zou moeten zonder mijn vrienden."

Hoekstra, die momenteel vrijgezel is, zegt niet "superdol" te zijn op verkering. "Ik vind verkering bij andere mensen prachtig, want ik snap heel goed dat iemand denkt: ik wil bij jou horen. Maar ik heb dat zelf helemaal niet, nooit gehad ook", zegt de 29-jarige actrice in VIVA.

De De Helleveeg-actrice legt uit dat ze liefde het mooiste vindt dat er bestaat. "Tuurlijk heb ik wel periodes dat ik met iemand ben, dan heb ik het even heel erg fijn. Die momenten wil ik niet missen."

Hoekstra vervolgt dat ze ook niet continu bij iemand hoeft te zijn: "Of te horen dat hij nooit meer weggaat. Er hoeft geen hekje omheen, zo van: dit is verkering, en dit is ons weiland. Samenwonen spreekt me ook niet erg aan, ik heb mijn eigen ruimte nodig."

In die zin ziet de Gouden Kalf-winnares haar vrienden als haar ankers. "Ik zou niet weten wat ik met mezelf aan zou moeten zonder mijn vrienden. Ze zijn mijn helden, om wie ze zijn, wat ze doen en hoe ze in het leven staan."

"We kennen elkaar door en door, niemand zich anders voor te doen en er is geen gêne onderling", aldus Hoekstra.