Het gaat goed met voormalig basketballer Lamar Odom. Dat heeft zijn advocaat woensdag gezegd tegen E! Online. Eerder deze week gingen er geruchten dat de ex van Khloé Kardashian was opgenomen in een afkickkliniek.

"Ik heb van de dokters gehoord dat hij in orde is", aldus Walter Mosley, die bevestigt dat het om een preventieve opname gaat.

In de kliniek wil Odom definitief een einde maken aan zijn drugsverleden en wil hij aan zichzelf werken. "We hebben een lijstje met belangrijke punten opgesteld voor volgend jaar. In 2017 maakt Odom zijn comeback", stelt de advocaat.

Volgens Mosley gaat het verder dan clean blijven. "Het gaat om zijn gezondheid, het juiste doen voor zijn familie, een betere vader zijn, hij wil gewoon zichzelf verbeteren. Dit was zijn idee en hij heeft de volledige steun van de mensen die voor hem werken, zijn familie en iedereen om hem heen."

De 37-jarige sporter ontsnapte vorig jaar ternauwernood aan de dood na een overdosis. Daarna kreeg hij ook nog eens de scheiding met Khloé te verwerken. Hoelang hij in de kliniek in San Diego blijft is nog niet bekend. Volgens Mosley in ieder geval tot het einde van het jaar.