Nikkie Plessen heeft nog nooit geprobeerd zelf een kerstdiner te koken. "Ik kan niet koken. Gewoon Hollandse pot, of spaghetti met gehakt en verder geen gekke dingen. Ik zorg met kerst dat alles in huis is, maar ik ga niet zelf aan de gang met een gevulde kalkoen."

De mode-onderneemster vertelt in gesprek met Grazia dat ze kant-en-klare gourmetschotels bij de traiteur haalt en als de familie Kerst viert in Dubai ze in een chic restaurant eten.

"Stikjaloers ben ik op mensen die lekker bourgondisch kunnen koken. Of moeders die van een pompoen zomaar een heerlijke soep kunnen maken", aldus Plessen over de kookkunsten van anderen.

De feestdagenkilo's waar veel mensen last van hebben door de grote maaltijden tijdens Kerstmis en de jaarwisseling sport Plessen er het liefst meteen af. "Na het kerstdiner merk ik vaak dat mijn broek een beetje strak zit. Echt lijnen doe ik nooit, maar ik denk dan wel: die plak cake laat ik even staan."

"Ik ben heel blij met hoe ik eruit zie, maar ik moet nog wel aan de bak. Dat is een doorlopend proces. Ik zit het lekkerst in mijn vel als ik in de juiste sportflow zit. In Dubai glip ik ook elke dag, zelfs tijdens kerst, weg om naar de sportschool te gaan."