Partner Joop Braakhekke geroerd door reacties overlijden

Wim Nijkamp, de partner van de donderdag overleden Joop Braakhekke, is geroerd door de vele berichten die hij kreeg na de dood van de televisiekok.

"De reacties waren overweldigend. Het is ongelooflijk", zegt hij zaterdag in het AD.

Volgens Nijkamp bleef Braakhekke tot het laatste moment positief. "De avond voordat hij stierf kreeg hij een koortsaanval. Lag hij een uur lang te schudden en te trillen. Het was niet om aan te zien", vertelt hij.

"Uitgeput was hij daarna, maar de volgende ochtend zat hij weer rechtop in zijn bed. Joop zei het niet, maar was wel bang voor het einde, zo erg hing hij aan het leven."

Braakhekke zei hem dat de dokter hem maar 'onverwacht een prikkie' moest geven. "Dat hij zegt dat het iets anders is, maar dat het het einde betekent", aldus Nijkamp.

"Daarom ben ik opgelucht dat hij op een natuurlijke manier is gegaan. We hadden het wel over de dood, maar hij spaarde mij. Hij sprak hierover meer met zijn neef Dick, die als een kind voor hem was."

Nijkamp, die 45 jaar samen was met Joop, gaat vooral zijn positiviteit missen. "Zelf ben ik namelijk niet zo vrolijk. Maar Joop was ook nog eens ontzettend lief, zeker voor mij."

Lees meer over:
Tip de redactie