Bas van Toor dacht aan zelfmoord tijdens ziekte

Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, heeft tijdens zijn ziekteperiode overwogen om zelfmoord te plegen.

De 81-jarige acteur laat aan Shownieuws weten dat de pijn dermate ondraaglijk was, dat hij het leven niet meer zag zitten. "Het voelde alsof ik met mijn benen in een kokende pan met frituurvet zat", aldus Van Toor. "Ik heb er aan gedacht om er een eind aan te maken, zo'n pijn had ik."

"Ik heb het er met mijn vrouw over gehad, maar toen dacht ik: wees niet zo'n schijtluis, Van Toor. Ik ga haar niet laten zitten met een zak met geld, een nieuw huis en een hoop verdriet. Doe het niet en ga er weer tegenaan."

De acteur kreeg eind april in Italië voor het eerst last van een auto-immuuninfectie. Hij is onder meer getroffen door de aangezichtsverlamming van Bell, waarbij de spieren van één helft in het gezicht ineens verlamd zijn.

Inmiddels gaat het weer beter met Van Toor. "Mijn gevoel in de benen komt langzaam terug en als het aan mij ligt, dan wil ik over een aantal maanden weer voorzichtig optreden", aldus Van Toor in De Telegraaf. Hij verblijft momenteel in het Marnix Revalidatiecentrum voor Ouderen in Vlaardingen. Begin september werd bekend dat de acteur samen met zijn vrouw euthanasiepapieren heeft ondertekend, mocht dat uiteindelijk nodig zijn. 

Kerst-cd

Om alle vrienden en familie te bedanken die hem tijdens de zware periode hebben gesteund, werkt Van Toor momenteel aan een kerst-cd. "Voor alle mensen die zo lief zijn geweest en kameraden die me een hart onder de riem staken, voor hen heb ik een cd." Van Toor maakte de plaat samen met zijn kleinzoon, die geluidstechnicus is.

Lees meer over:
Tip de redactie