Moeder van One Direction-zanger Louis Tomlinson overleden

De moeder van Louis Tomlinson is woensdagochtend op 42-jarige leeftijd overleden. Johannah Deakin leed al enige tijd aan een agressieve vorm van leukemie.

Begin dit jaar werd de diagnose leukemie bij de moeder van Tomlinson vastgesteld. Hierop moest ze onmiddellijk en herhaaldelijk behandeld worden.

Deakin's familie reageerde geschokt op haar overlijden. Naast de zanger laat ze zes andere kinderen achter en haar tien maanden oude kleinzoon Freddie. Deakin werd volgens haar familie niet alleen bewonderd als moeder, maar ook vanwege het vele werk dat ze verzette voor goede doelen. 

Zaterdag brengt Louis Tomlinson een ode aan zijn moeder tijdens de X Factor-finale. Het optreden bij X Factor stond al eerder gepland. Het was Deakin's wens om haar zoon nog één keer te zien optreden op de plek waar hij ooit beroemd is geworden.

Tomlinson werd door Simon Cowell ontdekt in het talentenprogramma. Samen met Harry Styles, Liam Payne, Zayn Malik en Niall Horan vormde hij One Direction, later stapte Malik er uit. Sinds ongeveer een jaar houdt de boyband een sabbatical.

Tip de redactie