Erik Hulzebosch 'weet even niet wat hij met zijn leven moet'

Erik Hulzebosch gaat het in 2017 even wat rustiger aan doen. De voormalig marathon-schaatser zegt niet depressief te zijn, maar niet te weten wat hij nu met zijn leven moet.

Hulzebosch vertelt zich in gesprek met De Telegraaf dat hij zich wil richten op iets waar hij echt plezier in heeft. "Een nieuwe uitdaging. Nu nog de juiste richting kiezen en dan ben ik er. Ik zit even vast."

Het liefst zou de oud-schaatser het theater in gaan met een eigen programma. "Ik loop er al jaren mee rond. Elke keer weerhoudt iets mij ervan om die stap te maken. Ik wil mijn publiek iets meegeven, een boodschap. In mijn theaterprogramma wil ik niet alleen rustige liedjes zingen, maar ook diepgang vinden. Dat spreekt mij aan."

Jarenlang gaf hij peptalks in het bedrijfsleven, begon hij aan een zangcarrière en verscheen hij in verschillende televisieprogramma's. "Ik heb nooit een hekel gehad aan al die aandacht, maar ik zoek het nu niet meer op. Ik heb twintig jaar lang grappen gemaakt en met liedjes in het hele land opgetreden. Het waren bizarre tijden. Als marathonschaatser deed ik bijvoorbeeld eerst mee aan een wedstrijd in Alkmaar, om vervolgens snel te douchen en dan tot diep in de nacht drie optredens te verzorgen."

Pensioen

Momenteel heeft Hulzebosch het gevoel uit te hijgen van de afgelopen jaren. "De afgelopen jaren vol optredens hebben me gesloopt. Het was hectisch. (...) Als je 46 bent, ben je natuurlijk geen oude man, maar soms denk ik: Erik, ga toch met pensioen. Dan kan ik genieten van de rust, mijn vrouw en mijn twee meiden Saar (9) en Anna (15). De warmte en liefde voor mijn vrouw en kinderen zijn zo belangrijk."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie