Dansen gaf Timor Steffens toen hij jonger was voor het eerst echt zelfvertrouwen. Dat liet de danser dinsdagavond doorschemeren in de BNN-serie Linda's Mannen.

"Ik hoorde vroeger nooit echt ergens bij", zei de 29-jarige Steffens. "Ik ben geen volbloed Nederlander en ik ben geen volbloed Marokkaan."

Steffens' vader is van Marokkaanse afkomst en zijn moeder, die hem alleen opvoedde, is half Duits. "Ik had altijd het gevoel dat ik ergens bij moest horen. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie: ik ben wie ik ben en dat is goed genoeg."

"Door het dansen hoefde ik ineens niet meer m'n best te doen om aandacht te krijgen van anderen. Dansen was voor mij een expressie van genieten en van vreugde."

Leuke meisjes

Door zijn bekendheid krijgt Steffens de nodige aandacht van vrouwen. "Ik kan best veel leuke meisjes krijgen, maar ik besef wel dat dat komt door mijn succes. Dat vind ik ook wel eng", zei hij.

"Want als dat succes er niet was, zouden ze me dan ook nog leuk vinden? Ik weet van mezelf dat ik een moeilijk persoon ben. Ik ben niet de makkelijkste omdat ik heel goed weet wat ik wil."

Overigens vindt Steffens, over wie lange tijd het gerucht ging dat hij een relatie had met Madonna, het niet nodig in de media te praten over zijn liefdesleven. "Relaties en dates heb ik nooit een topic gevonden om over te praten. Dat is privé; ik vind het overbodig om dat te bespreken."