Boris van der Ham denkt dat het een half jaar geleden is dat hij voor het laatst zijn televisie aan had. "Nu kijk ik alleen nog via mijn laptop of telefoon. En dan nooit live, maar altijd pas achteraf."

In gesprek met de VARAgids vertelt de oud-politicus dat hij regelmatig aan de hand van sociale media besluit wat hij terug wil kijken. "Na getriggerd te zijn op de sociale media beslis ik wat ik wil zien en dat kijk ik terug."

Als kind was Van der Ham naar eigen zeggen verslaafd aan televisie. "Toen ik ging studeren aan de Toneelacademie Maastricht, heb ik mijn toestel bewust de deur uit gedaan. Ik wilde me op belangrijkere dingen richten. Ik keek vier jaar lang amper tv, maar daarna heb ik het weer opgepakt."

Zijn eigen zoon van vijf jaar probeert hij bij hem thuis zo min mogelijk naar televisie te laten kijken. Zeker zender Nickelodeon heeft hij liever niet aan in huis. "De stemmen in kinderprogramma’s, mogen die een octaafje naar beneden? Als mijn zoon van vijf hier over de vloer is, hij woont niet bij mij, probeer ik hem angstvallig weg te houden bij Nickelodeon. Al die cartoonfiguren met die gillende stemmen! En het erge is dat kinderen dat allemaal gaan nadoen. Laten we onze kinderen láág laten praten, want o man, dat gekrijs is ­horror."